Get it on Google Play
Tu partner Freelance para tus proyectos IT

FABRICACIÓ DE SABÓ CASOLÀ

30-12-2005

Ingredients:
– 25 cm3 d’oli d’oliva
– 5 grams de sosa (hidròxid de sodi)
– 20 grams de sal (clorur de sodi)
– 15 cm3 d’aigua
Formació del sabó:

Ompliu una olla amb 25 cm3 d’oli d’oliva i 15 cm3 d’aigua. S’escalfa la mescla. Quan comença a bullir hi afegim 5 grams de sosa. Es fa bullir la mescla remenant enèrgicament fins a arribar a dissoldre tota la sosa, aproximadament 30 minuts aproximadament . En aquest moment, s’està obtenint glicerina i sabó.
Durant el procés heu de vigilar que la mescla no arribi a la sequedat i, si fos necessari, s’afegeixen petites quantitats d’aigua sense sobrepassar els 10 cm3 cada vegada.

Eliminació de la glicerina:

Com que el sabó és una sal sòdica, se separa de la solució de glicerina afegint sal per precipitar-lo. Per aconseguir-ho, passa la mescla a una olla més gran i afegeix uns 300 cm3 d’aigua. Es porta a ebullició i es remena enèrgicament fins que quedi ben dissolt. Quan comença a bullir hi afegim, a poc a poc, 20 grams de sal. En aquest moment podem afegir essències per a donar una mica d’olor i color al sabó. Remenem enèrgicament i deixem refredar.
Podrem observar la formació de dues capes: la superior és la del sabó, i la inferior, principalment, és l’aigua i glicerina. Com més vegades es faci aquest procés, més pur serà el sabó. Es retira el sabó mitjançant una cullera i ho deixem assecar sobre paper de filtre de cafetera. Una vegada hem obtingut el sabó, ja podem posar-lo en un motlle apretant bé i donant-li la forma desitjada. Podem utilitzar cubiteres de goma de formes per tal de donar-li formes curioses.

Si te ha servido, por favor comparte

Leave a Reply