Get it on Google Play
Tu partner Freelance para tus proyectos IT

COMPONENTS DE DISSENY DE SOFTWARE

26-04-2006

Sempre que desenvolupo un software hi ha components que son comuns, si no, a tots els softwares si a la majoria. En aquest post vull fer una mica de reciclatge d’aquests components per tal de recordar-los. Aquí faig un recull:

Sistema de persistència: Aquest component s’explica per si mateix, fer-se responsable de la connexió amb la BBDD, les transaccions i la recuperació i gravació de les dades del sistema.

Comunicacions: Comunicacions amb altres sistemes via hardware, sockets, etc. Tenir en compte tots els estandards de comunicacions XML, OTA, SOAP, etc.

Log: Els sistemes de log cada cop cobren mes importància en els meus desenvolupaments ja que en cas de problemes et treuen de mes d’un embolic i donen un valor afegit molt gran al software.

Cache: També esta començant a cobrar una gran importància gracies a les aplicacions web i sistemes distribuïts per tal de guanyar rapidesa. Si tens ben dissenyat el sistema son molt senzills d’implementar i com en el cas dels log donen un valor afegit molt gran al sistema. Per exemple cache de missatges XML, mapes, imatges, etc.

Configuració: Sempre tracto la configuració com un component més de l’aplicació ja que desprès hem permet jugar molt més i fa que el software sigui molt mes obert. D’aquesta manera no tinc problemes a carregar configuracions en diferents formats: fitxers de text, via http/XML, etc.

Mail: Un altre component en alça gràcies a Internet y molt útils a l’hora de passar comunicacions, alarmes, report, etc. Sobre el funcionament d’un sistema.

Multiidioma: Casi indispensable en una aplicació web. Aquest component es responsable de guardar les traduccions de tots els termes de l’aplicació en diferents idiomes.

Entitats: Aquest component engloba totes les entitats del sistema: Factures, clients, reserves, hotels, etc. Potser es el menys re-aprofitable de tots els components però també es el que mes marca el tipus d’aplicació.

Vista: Aquest component es el que controla la interacció amb l’usuari. Això doncs si es tracta d’una aplicació d’escriptori gestionarà les finestres i si es tracta d’una aplicació Web gestionarà el codi HTML de sortida i entrada.

Aquests son mes o menys els que jo recordo així de memòria que tinc mes en ment ara. Podria afegir d’altres com per exemple PDF per a generar pdfs de sortida o algun mes que no recordo.

Mai hem canso de recordar lo molt important que es fer un bon disseny d’un software i saber fer una correcta descomposició en components, mòduls i el que faci falta per no tenir problemes desprès de: Problemes per continuar el software, que ningú sap en el que estaves pensant a l’hora de implementar allò, futures millores, etc… en fi ja m’he enrotllat preu per avui.

Si te ha servido, por favor comparte

Leave a Reply