Get it on Google Play
Tu partner Freelance para tus proyectos IT

Conversió de moneda amb Google

07-08-2008

Quan un vol vendre al mercat Britànic o Americà resulta convenient mostrar el preu del producte en la seva propia moneda.

Una forma sencilla de fer això es aprofitar que google dona aquest servei al seu cercador. Aquest servei només es dona a la web de google i no s’hi pot accedir via la seva API, per tant, haurem de fer trampa i aconseguir les dades per webscraping.

Aquesta simple funció en PHP ens retorna el valor en Euros de la moneda que li passem com a paràmetre ( “USD” per a Dollars o “GBP” per a Lliures Esterlines):

function getValorMoneda($moneda) {
    $s=”http://www.google.es/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aes-AR%3Aofficial_s&hl=es&q=1+EUR+in+$moneda&meta=&btnG=B%C3%BAsqueda+en+Google”;

    $pag=file_get_contents($s);

    $cadena=”1 Euro = “;
    $p1=strpos($pag,$cadena)+strlen($cadena);
    $p2=strpos($pag,” “,$p1);
    $valor=substr($pag,$p1,$p2-$p1);

    return $valor;
    }

Coses a tenir en compte abans de fer servir aquesta funció:

  • No es pot fer una crida a google cada cop que mostrem un preu(Seria molt lent), es recomanable guardar els valors en una Cache o BBDD.
  • La fiabilitat del sistema recau en google, i google, no es fa responsable dels valors. Tot i que a mi en molts anys no m’ha donat cap problema.
  • El valor d’una moneda canvia constantment.

Es tracta d’una solució Fàcil, Senzilla, Barata i que aporta molt valor afegit. Espero que ús sigui útil…

Si te ha servido, por favor comparte

Comments

2 Responses to “Conversió de moneda amb Google”
  1. […] leer esta idea de Albert Coronado para convertir moneda con Google y PHP, se me ha ocurrido probar a hacer lo mismo con Ruby, y este es el […]

Leave a Reply